Fem un KO-FI

Us ve de gust fer un cafè junts?

Acabo d’incorporar un nou botó a la dreta del blog. El seu nom? KO-FI.

I ara suposo que us estareu preguntant: per què serveix aquest botó amb nom de beguda?

Però exactament, què és KO-FI?

Primer de tot, deixeu-me que us faci una petita comparació. No us agradaria poder convidar a un cafè al vostre autor preferit, per poder gaudir una estona de la seva companyia, i de pas, que us expliqués alguna exclusiva de la seva feina?

Doncs en certa forma, és la funció d’aquesta aplicació web. Pel preu d’un cafetó permet fer un donatiu, de forma directa, a l’autor en qüestió.

Quin és el meu objectiu?

Com la majoria dels autors indies (no rieu, que us veig a venir…), trobar una via de finançament és vital per mantenir i millorar la qualitat de la seva obra.

Un autor indie?

En poques paraules, s’anomena autor indie a aquell autor que treballa de forma independent, produint-se la seva pròpia obra, a banda de les tradicionals editorials.

Per tant, el que busco obrint aquest nou canal per mitjà de KO-FI, sense més dilacions, és el d’obtenir una mica de finançament. Perquè a banda de publicar alguns llibres com l’últim d’El cas Y2K, i més que vindran, també m’agrada poder escriure històries curtes per compartir-les de forma oberta amb tothom.

Tots sabem que la feina té un valor, i que quan ens agrada la feina que fa tal persona o tal altra, sovint pensem que seria interessant poder ajudar-la d’alguna forma. I és que a banda de les hores que s’hi dediquen, també hi ha el cost dels materials, o en el cas d’un blog com aquest que compta amb domini propi, hi ha el seu manteniment.

Què oferiré a canvi dels patrocinis?

Per descomptat que si feu una donació, sigui de la quantitat que sigui, el que espereu és veure resultats. I no em vull amagar de la intenció d’oferir-vos alguna cosa a canvi.

El blog és de lectura oberta a tothom qui hi arribi, per la via que sigui, i aquí hi seguiré publicant. Però ja que haureu donat alguna quantitat per mitjà de KO-FI, a canvi i només per a vosaltres, allà hi publicaré relats exclusius “For your eyes only”, com deien els expedients secrets dels espies.

I per què no, també faré servir la plataforma com a mitjà de difusió d’exclusives sobre nous títols en preparació, perquè sapigueu abans que ningú en què estic treballant.

Però com funciona KO-FI?

El seu funcionament és força senzill, i no cal que us registreu a la web per fer-ho possible.

Per “convidar-me a un cafè”, només heu de fer clic al botó d’aquí al costat i us portarà a la meva pàgina d’autor. Allà hi trobareu el que es mostra a la «Figura 1».

Figura 1

Per defecte ho he configurat a 1€, però si us ha tocat la loteria i esteu generos@s, podeu ajustar la vostra donació fent clic als botons de «-» o «+» que hi ha als costats del valor numèric.

Podeu posar el vostre nom, no és obligatori, i deixar-me un missatge. Opcionalment, també podeu fer que aquest missatge sigui privat, només entre vosaltres i jo, clicant sobre el botó de «Private message».

El sistema permet pagar a través d’un compte de PayPal o per mitjà de targeta de crèdit, tal com es mostra a la «Figura 2».

Figura 2

Així doncs, em convideu a un KO-FI?

Com heu pogut comprovar, no és pas tant complicat com semblava això de convidar a un cafè a algú que està a quilòmetres de distància! —i de fons es podia escoltar com la gent reia sense aturador.

Gràcies per avançat per llegir-me i pel vostre suport.

I si us decidiu a fer un donatiu, ja ho sabeu, fem un KO-FI!