Els nous personatges del Y2K o Efecte 2000

Y2K Efecte 2000

El pròleg de l’Efecte 2000

En la prehistòria de la informàtica, quan les computadores es limitaven a fer petites funcions de càlcul, un petit error, l’Efecte 2000, va estar a punt de provocar un autèntic caos digital a les generacions futures.

Al llindar del s. XXI, fruit d’aquest petit error, va aparèixer un temor de dimensions víriques conegut com Efecte 2000. Això va posar en alerta a tots els experts mundials, per la sospita que milions de màquines deixessin de funcionar correctament al canviar de l’any 1999 al 2000. Si això hagués succeït, el món s’hauria vist sotmès a una època de foscor electrònica, governat per la tirania dels més llestos i aprofitats. Ningú hi hauria pogut fer res.

Ara sabem que allò no va arribar a succeir.

Però hi ha una història que va passar a Barcelona, i que no us han arribat a explicar mai. La història del Robert Anglada i del Jordi Fortuny.

Entrant en matèria

El meu següent llibre, encara pendent d’acabar, revisar i decidir el títol definitiu; començarà amb aquest pròleg per endinsar-nos en un seguit de conspiracions. Serà una història amb acció, persecucions i enganys, que vaig començar a escriure l’any 1998. Després de la meva primera experiència com a escriptor, quan un any abans havia escrit el que després seria Unes vacances… perfectes?, malgrat que allò va quedar parat al calaix de l’escriptori, em vaig atrevir a inventar-me una aventura amb un parell de detectius. Amb certa facilitat en vaig escriure el primer capítol, molt més carregat d’acció del que havia fet abans, i alguna petita escena d’algun capítol més.

Després va venir un temps diferent, en que tot allò ja va quedar molt aparcat. Fins que una nit d’insomni, de fa quasi tres anys, vaig saltar del llit amb l’única finalitat de transcriure a l’ordinador tot aquell primer capítol. Però allò va ser com la gasosa… fins que van arribar els Breves Relatos , els tallers de narrativa a la biblioteca, i ara ja si, aquesta nova arrencada.

Acte seguit us faig cinc cèntims d’alguns dels personatges d’aquesta nova història.

Presentant als personatges

Robert Anglada

Procedent d’una família ben situada, d’origen andorrà, a ell no li ha faltat mai de res. Detectiu vocacional i esclau de la feina a parts iguals.

Carles Sandoval

Amic del Robert des de ben petit. Té facilitat pels idiomes i està fet un autèntic Don Joan. Amic meu, els problemes sempre et vindran del mateix lloc.

Júlia Pérez

És la típica secretaria eficient que no surt del seu paper, i que al mateix temps desitja sortir-ne amb totes les seves forces. Treballar amb l’home de qui estàs enamorada, i que no et faci ni cas, no resulta gens fàcil. 

Jordi Fortuny

És d’aquella mena d’empresaris fets a sí mateixos. Un dia va tenir una visió, va fundar una empresa d’electrònica i els anys, i la cobdícia, el porten pels camins desconeguts del desig de controlar-ho tot.

Maria Dolors Domènech

És la dona de l’empresari. Se sent utilitzada i decideix buscar respostes pel seu compte. Contactarà amb els detectius, però les respostes no arriben fàcilment. 

Àngel Fortuny

El fill mitjà de l’empresari. Amb un germà gran que rep tota l’atenció i les bondats del pare, i una germana petita que és la nena mimada de la casa, tard o d’hora provoca que els volcans esclatin. I esclataran!

Sandra Müller

Nascuda a Barcelona però d’origen alemany, és una noia intel·ligent i llesta amb una difícil missió: gestionar una planta de producció que s’ha de tancar, i al mateix temps convèncer un grup d’inversors coreans per invertir en una nova planta de producció a la Xina. 

Helmut Schneider  

Un altre alemany. El Helmut té una vessant artística reprimida per un costat fosc. El seu nom us sonarà de Der Kommissar, i no és gratuït. Allà necessitava un personatge amb un passat un xic fosc, i vaig decidir retocar el personatge d’aquesta història per iniciar una mena d’Univers Expandit, on els camins dels personatges de diverses històries s’aniran creuant.

Toni Silva

Expilot de curses, és un paio d’acció que no pregunta. Primer actua, i després ja veurem. Li agrada córrer i repartir llenya.

Santi Cruz

És una persona cultivada intel·lectualment, però un bon dia descobreix que no se li dona malament l’acció. Sempre mira d’enfocar els problemes d’una forma constructiva.

Llistat de les diferents escenes

Capítol 1 – Persecucions a sac

Capítol 2 – Investigacions

Capítol 4 – Secrets a mitjanit

Capítol 5 – El desllorigador

Segueix Telegram


P.D.: La foto que il·lustra aquest article és un fotomuntatge fet amb dues imatges (placa base / codi binari) de la web de Pixabay. Els textes de “Y2K Efecte 2000” son de creació pròpia.

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.