El cas Y2K – El llibre

El cas Y2K

Ja està disponible el llibre sobre El cas Y2K

Des d’avui 1 de desembre de 2019 ja es troba disponible la meva segona novel·la El cas Y2K. Una història de detectius, plena d’acció i amb un rerefons de corrupció, que us farà pensar en alguns dels casos més coneguts del nostre país.

Storyline

La dona d’un important empresari de Barcelona acudeix a uns detectius, per investigar el seu home, perquè pensa que l’està enganyant amb una altra. La presumpta infidelitat no sembla tenir massa fonament, fins que es produeix una persecució, i apareixen les primeres sospites que al darrera hi ha alguna cosa més. Algunes proves apunten a que l’home vol vendre l’única fàbrica de l’empresa, i la cosa es complica amb un alemany que segueix als detectius. A causa de la denúncia d’una asseguradora, s’obre una investigació que anirà destapant una trama de corrupció molt més gran del que s’havien imaginat.

Comprar el llibre

Però… d’on ve la idea d’El Cas Y2K?

Quan l’any 1997 vaig acabar d’escriure el meu primer llibre, Unes vacances… perfectes?, em va venir al cap la idea d’escriure una història amb més ritme. Que tingués més acció. En aquell moment, a l’horitzó hi havia el temut Efecte 2000 (Y2K en anglès), que havia de paralitzar els ordinadors de tot el mon. Vaig pensar en muntar una trama de conspiració basada, bàsicament, en la part informàtica del problema.

Llavors vaig escriure tot el primer capítol, notes sobre els personatges principals, un parell d’escenes amb possibilitats per incloure en capítols futurs, i una breu descripció sobre el desenvolupament de la història.

Una idea cap al pàrquing

Per circumstàncies diverses, tot allò es va quedar guardat en un calaix durant força temps, tot esperant el moment de veure la llum. Al febrer del 2016, durant una mena d’il·luminació, vaig començar a passar el text manuscrit a l’ordinador. Des de llavors, durant un temps vaig avançar molt lentament. Pel camí vaig crear els Breves Relatos, que és una sèrie de nou històries curtes, cadascuna d’elles creades al voltant d’un cotxe, i amb un seguit de personatges les vides dels quals es van entrellaçant d’alguna forma.

Després d’aquesta etapa d’experimentació, i publicar finalment aquell primer llibre escrit l’any ‘97, recupero la idea del llibre de l’Efecte 2000, avançant, novament de forma lenta, en la definició de la idea i revisió del text original. Com que a aquestes altures, quasi vint anys després, no m’interessava massa entrar en la part estrictament informàtica del tema, vaig preferir enfocar la trama principal cap a la corrupció, molt més d’actualitat i que difícilment passa de moda. Em donava força més joc, mantenint, al mateix temps, el problema informàtic com a detonant del cas. Però no serà fins al novembre del 2018 que el ritme de creació agafarà la velocitat de creuer necessària.

Relació entre els Breves Relatos i El cas Y2K

I fa una estona us haureu preguntat per què us parlava de la sèrie dels Breves Relatos? Doncs us en donaré la resposta. Primer, perquè com us deia, em va servir per experimentar i agafar rodatge en la creació d’històries, trames i personatges. I per altra, i no menys important, perquè en una d’aquelles històries (Der Kommissar), hi va néixer un personatge que adquiria un passat fosc que resultava força interessant. Mentre passava el text original d’El cas Y2K a l’ordinador, em vaig trobar amb un anglès assegut en una terrassa del Maremàgnum que no m’acabava d’encaixar. Llavors em va aparèixer el fosc passat del Helmut Schneider, pràcticament ell solet va fer fora a aquell anglès, aprofitant-se de la seva cadira. Pacient. Observador. Disposat a tocar els nassos als dos detectius de la història.

Des d’aquell moment, el Robert i el Carles s’havien d’enfrontar a un nou enemic. Algú que entrava sense fer massa soroll, però que ajudaria a embolicar el transcurs de la història. D’aquesta forma vaig aconseguir, quasi sense voler, donar sentit al total de la idea original, adaptant-la a les necessitats del moment.

Espero que us hagi resultat interessant aquesta petita lliçó d’història, i si finalment us decidiu a comprar el llibre d’El cas Y2K, que gaudiu plenament de la seva lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.