Once upon a time

Objectiu dels tallers de narrativa

Recentment he tingut l’ocasió de realitzar una sèrie de tallers de narrativa a la biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós, amb la intenció de millorar les meves habilitats com a narrador d’històries. En aquests tallers vam poder comptar amb la presència de l’escriptor Miquel Martín i Serra, que amb el seu estil pròxim i les valuoses explicacions, ens va permetre adquirir noves habilitats, polint al mateix temps alguns dels defectes (o vicis) que cadascú de nosaltres tenia.

Després de cada sessió se’ns proposava un exercici, relacionat amb el que havíem treballat durant el dia, per llegir-ho i comentar-ho en grup durant la jornada següent. Al principi no era un repte fàcil. Escriure una història amb uns paràmetres predefinits té la seva cosa, però llegir-ho en públic ja ni us ho explico. Però després dels primeres exercicis, un ja s’hi acostuma i és capaç de fer-ho amb certa facilitat. Malgrat això, no sempre el resultat era prou satisfactori. De vegades un arribava convençut d’haver donat en el clau, però després de comentar-ho la sensació ja no era la mateixa. En canvi, en d’altres ocasions no estava massa segur del treball, però després veia que no havia anat tan malament com em pensava.

El balanç que puc fer d’aquests, fins ara, quatre tallers és plenament satisfactori i m’he animat a compartir els meus treballs, que en alguns casos incorporen alguns dels canvis suggerits durant les classes.

Espero els vostres comentaris, desitjant que gaudiu amb la lectura.

Accediu als textos dels diversos tallers

1er Taller de narrativa: Introducció a la narrativa curta I (maig 2017)

2on Taller de narrativa: Introducció a la narrativa curta II (novembre 2017)

3er Taller de narrativa: El conte (febrer 2018)

4rt Taller de narrativa: La llegenda (maig 2018)

5è Taller de narrativa: Narració literària (octubre-novembre 2018)

  • Taller de narració literària

P.D.: La foto que il·lustra aquest article està treta de la web Pixabay.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.