El Making-of dels Breves Relatos

Making-of Breves Relatos

Breves Relatos – El “Making-of” de la sèrie

La creació

Quan començava a preparar la sèrie dels Breves Relatos, per publicar al meu blog d’opinió sobre cotxes, ho plantejava com un seguit de nou històries, independents una de l’altre. Cadascuna d’elles aniria dedicada a diferents models que tinguessin un valor històric. De seguida em vaig posar a fer una llista de quins pensava incloure en la sèrie. Intentava associar-los a un nom que els pogués caracteritzar, un àlies. La idea inicial no anava més enllà de descriure moments diversos, que tots nosaltres haguem viscut en algun moment. Per exemple, podia ser la compra del primer cotxe o altres experiències vitals semblants.

Els primers passos

Les tres primeres bàsicament eren això (The Beast, My Lady i La Cabra). Quan vaig arribar a la quarta història, L’Enfant Terrible, els textos havien vist incrementada la seva llargada i amb aquesta vaig veure que allò podia tenir un recorregut diferent. De forma quasi instintiva, la vaig començar definint el personatge principal com a divorciat i sense fills, en principi sense més intencions. Però quan l’escrit arribava al límit aproximat que tenia marcat per cada història, encara no havia mencionat per enlloc el cotxe que hi volia fer sortir.

En aquest punt em vaig adonar que havia arribat el moment de fer un salt endavant. A partir del moment que vaig començar a plantejar la cinquena història (Mustang Sally), vaig construir tota una família de la que la història giraria a l’entorn d’un cotxe, però mirant de no convertir-lo en un protagonista directe. Aquí els protagonistes eren només les persones, el cotxe era una mena de fet circumstancial, una excusa per escriure.

L’evolució

Amb Mustang Sally vaig necessitar un treball de creació bastant intens. Era el moment d’imaginar una història central que lligaria tota la sèrie. Vaig anar definint els personatges i les seves vinculacions passades, presents i futures assegurant-me que totes les dates encaixessin correctament. Aquest pas no va ser gens fàcil, especialment per vincular-ho amb el primer capítol (The Beast). Per sort, aquell resultava ser el menys definit de tots, per tant allà hi tenia més marge per jugar. A partir d’aquest moment, la resta era una tela en blanc per crear tot un entorn, amb alguns personatges que dónen més de sí del que fins ara he reflectit.

Mrs Robinson

Aquest capítol, Mrs Robinson, que és el setè, va patir un daltabaix important, perquè inicialment estava pensat partint de la famosa cançó de la pel·lícula El Graduado i la idea era posar-hi un Alfa Romeo Spider com el de la cinta. Però aquesta idea ja havia estat superada pel transcurs de la sèrie, així que va tocar una feina de buscar connexions creant la branca anglesa de la història, que aconseguia lligar el segon capítol (My Lady) amb el tercer (La Cabra), el cinquè (Mustang Sally) i el sisè (Der Kommissar). D’aquesta manera tot aconseguia un ordre ben definit, que donava peu a crear històries derivades de les que s’estaven escrivint.

De “The Beast” a “The Night of the Knight”

Haig de dir que inicialment aquesta vuitena part estava pensada per fer-hi sortir un Pontiac com el de la sèrie Knight Rider (coneguda aquí com El Coche Fantástico). La idea que la història passés al voltant del cotxe ja havia caducat, però em venia de gust fer, d’alguna forma, un tribut a la sèrie. Aquí és on més dur vaig haver de treballar per fer-ne una història consistent.

Amb el primer capítol no parlava ni d’un lloc en concret ni d’una data precisa, això jugava al meu favor, però al mateix temps si que estava escrit pensant amb algun lloc dels Estats Units, i la cinquena part estava situada a Múrcia. Després de donar-hi moltes voltes, vaig arribar a la conclusió que el personatge de l’Steven J. Smith del primer capítol no el podia treure del seu context. Vaig pensar que podia buscar una catàstrofe històrica, per situar un familiar seu que pogués acabar lluny d’aquell país. Vaig trobar el terratrèmol de San Francisco del 1989. Concretament amb els fets de Loma Prieta i el Pont de Cypress Street amb 42 víctimes mortals. Aquest era el punt de més víctimes mortals d’aquell terratrèmol, i això donava marge per crear un cosí de l’Steven.

A partir d’aquí l’Edward Knight es quedava orfe per la mort dels seus pares. Ara ja podia ser adoptat pels seus tiets, els pares de l’Steven. Finalment els dos visitaven els Sanfermines i allà ja es podien trobar la branca nord-americana amb la branca espanyola de la història.

Der Kommissar deixa una porta oberta

Potser el capítol que em va resultar més divertit d’escriure va ser el sisè (Der Kommissar), amb el que em vaig recrear amb ganes. Tinc una història de la que tot just tinc un capítol i mig escrits, i alguna part més, on hi vaig crear un personatge que hi apareix molt poc amb una missió molt concreta, i em va trucar a la porta. Quan vaig obrir descobria que li anava com anell al dit crear-li un passat una mica fosc. El vaig treballar perquè acabés a Eivissa fent de guarda de seguretat d’una discoteca, quan en realitat és un alemany que ha viscut molts anys a Barcelona. Allà és on transcorre la història que, de moment, tinc a mig escriure. Ara ja el podia extrapolar d’aquella història cap a aquesta.

Però, per què Der Kommissar?

Inicialment la història l’havia pensat per un Porsche 911 Turbo dels anys vuitanta. Al meu cap hi tenia la imatge d’una revista, amb un model d’aquests destrossant el pneumàtic del darrera per la força del seu motor. Volia escriure alguna cosa amb la intenció de transmetre aquesta força. El curs de la sèrie ja havia mutat, aquesta idea no tenia massa sentit, però volia mantenir el nom del capítol. Buscant per internet el significat exacte de l’expressió en alemany, en coneixia l’existència d’una cançó amb aquest títol d’un grup alemany, Falco, vaig trobar una sèrie alemanya de televisió dels anys setanta. És aquí on guanyava sentit que al personatge algú el comparés amb l’inspector de policia d’aquella sèrie. Des d’aquest punt, tot el seu passat cobrava molt de sentit.

El futur de Breves Relatos

Finalment vaig crear un desè capítol (Gran Turismo), molt més curt que tots els altres i es quedava sense resoldre. Estava pensat bàsicament per fer-ne una segona temporada. Aquesta havia quedat una mica aparcada, tenia idees però no les acabava de desenvolupar. Faltava un detonant que tornés a engegar la sèrie. També estic preparant altres històries, algunes d’elles les vull convertir en llibre. Segurament acabaré publicant a Amazon o alguna altra plataforma d’aquest tipus.

La sèrie de Breves Relatos, tal com vaig anunciar, està a punt de tornar. Ho farà d’una manera molt més completa, això segur. Possiblement no tindrà més de cinc històries, però ja veureu com mostraran una clara evolució respecte de la primera temporada. I en una d’elles descobrireu el passat fosc del Helmut Schneider, protagonista de Der Kommissar.

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.