El meu primer llibre

El meu primer llibre

Història del meu primer llibre

D’on surt la idea

La història del meu primer llibre arrenca ja fa molts anys, en una d’aquelles èpoques en que estava una mica perdut i vaig passar per la consulta d’una psicòloga. La qüestió és que per algun motiu, devia pensar que tenia traça per la literatura i em va animar a escriure un llibre. No em pregunteu com, però de dins meu va començar a sortir una idea i amb l’ajuda del bolígraf i un bon grapat de fulls, em vaig posar mans a l’obra. Imagino que hi vaig estar com uns tres mesos escrivint, no en tinc proves fefaents d’això, més uns quants dies extres passant tot allò a l’ordinador. De tot plegat ja en fa vint anys, això si que us ho puc assegurar, era el 1997.

En alguna ocasió havia volgut recuperar aquell document, però guardat en un disquet com estava i passats uns quants anys, no el vaig poder obrir. N’havia imprès una còpia, no estic segur si una segona la vaig arribar a enviar a alguna editorial, tot i que en tenia la intenció, però aquella còpia l’he guardat gelosament tots aquests anys.

Arqueologia literària

Després d’escriure aquella història, em va donar per començar a preparar-ne una altra, de la que en vaig crear un capítol sencer i poca cosa més. El passat 2016 la recuperava per passar-la a l’ordinador, després em vaig dedicar al segon capítol, però quan ja el tenia força avançat em vaig quedar una mica bloquejat.

Com a teràpia per aquell bloqueig, vaig engegar la sèrie dels Breves Relatos perquè tenia ganes d’escriure. Aquell va ser un exercici que em va anar molt bé per practicar, però tot allò havia de servir per alguna cosa més.

Aquest 2017, finalment, m’he decidit a recuperar aquell primer llibre que he teclejat tot de nou, l’he corregit una i altra vegada i n’he anat polint un munt de coses. He de reconèixer que quan havia mirat de llegir l’original en alguna ocasió, m’havia costat bastant. Massa faltes ortogràfiques i una forma d’expressió que no m’acabava d’encaixar m’havien tirat enrere més d’una vegada, però ara havia arribat el moment perquè he après moltes coses que he intentat aplicar.

Arqueologia literària
Arqueologia literària – Els manuscrits originals

Deixeu-me que us faci una proposta

En aquest punt el llibre ja el tinc acabat, després de fer-ne unes tres correccions completes de dalt a baix, amb algunes lectures parcials per corregir altres detalls que sabia que necessitava millorar.

Us deixo aquest enllaç, és per obrir amb el Google Docs però no patiu, que no cal ni iniciar sessió perquè es pot obrir sense ni tenir-ne compte. L’arxiu correspon al primer capítol complet i si m’ho permeteu, us vull demanar que li feu una lectura i em digueu què us sembla. Ho podeu fer deixant un comentari en aquest mateix article o per mitjà del meu Facebook particular.

Si tot rutlla, d’aquí poc tinc la intenció de publicar-lo per mitjà d’alguna plataforma d’autopublicació. Però no patiu, que us seguiré informant.

Gràcies per la vostra atenció.

 

Comments

  1. Collons tants anys treballant junts i ni tan sols un comentari sobre aquesta faceta teva. No té mala pinta, me’l compro i quan l’hagi llegit ja et diré el que. Fes una bona promoció a les xarxes, parla amb booktubers o fes un petit vídeo d’un minut fent-ne promoció. Et desitjo molta sort amb aquest nou projecte.

    1. Gràcies Rafa!!! Diguem que era una faceta en stand by, havia aparegut però no havia arribat el seu moment, fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.